2.857,50 TL
1.067,18 TL
2.990,59 TL
1.163,19 TL
4.984,45 TL
2.591,73 TL
6.180,61 TL
26,78 TL
50,68 TL
63,04 TL
23,90 TL
23,90 TL
23,90 TL
25,96 TL
36,26 TL
Modem ve ağ ürünleri; bilgisayar, tablet, akıllı telefon ya da televizyonları internete bağlamak veya bulunulan alanın bilgisayar ağına bağlanmak amacıyla kullanılan ürünlerin genel tanımıdır. Ayrıca bağlantının güçlendirilmesi, bağlantı alanının genişletilmesi, bağlantı kapasitesinin arttırılması gibi özellikler de sunmaktadırlar.
Duyulan ihtiyaca göre farklı özelliklere sahip olan modem çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitliliği belirleyen önemli etkenler internet bağlantısının kablolu veya kablosuz olması, internet bağlantısı sağlanacak alanın büyüklüğü, internete bağlanacak cihazların sayısı ve ihtiyaç duyulan hız ve kapasitelerdir.
İnternetin hızlılığı internetin kullanım amacına göre farklılık göstermektedir. Toplu halde bilgisayar kullanılan bir yerde aynı anda birçok cihaz bağlantı yapacağı için internet hızının yüksek olması gerekmektedir. İnternet hızı, modemin kendi özelliklerinin yanı sıra modemin bağlantı gerçekleştirdiği altyapının özellikleri de belirlemektedir.
Modem internete açılan kapınızdır; bir kablo, fiber optik veya telefon hattı mahallenizden geçerek evinize gelir ve modeminize bağlanır. Modem, bilgisayarınızdan gelen sayısal 1'leri ve 0'ları kablo veya telefon kablosunun dünyaya iletmesi için analog bilgilere çevirir ve gelen analog sinyalleri de aynı şekilde çevirir. Buna sırasıyla modulation ve demodulation denir ve “mo-dem” adını buradan alır.
Modem ve Router Arasındaki Fark
Modem, evinizle internet arasındaki köprüyü kurarken router, eviniz içinde yerel ağı oluşturma görevini üstlenir. Router sayesinde ağdaki her cihaz, veriyi doğru noktaya gönderir ve diğerlerinin işine karışmaz.
Modem ve router’ın bir diğer farkı, modemin tek bir IP alması ve router’ın farklı cihazlara farklı IP’ler atamasıdır.
Wi-Fi Sinyal Yükseltici
Evde veya dışarda kablosuz diğer adıyla Wi-Fi bağlantısı ile internete erişim imkanı bazı durumlarda sınırlanmaktadır. Modeme göre kullanılan alanın fazla geniş olması bu sebeplerden birisidir. Böyle durumlarda pek çok insan Wi-Fi sinyal yükseltici kullanımına başvurmaktadır. Böylece tek bir modem ile daha geniş bir alana hizmet verilebilmektedir. Bu sinyal güçlendiriciler; modem ile cihaz arasında hızlı bir veri akışı hizmeti sunarlar.
Modemler yazıcı gibi cihazlar ile de bağlantı kurmaktadırlar. Böylece Wi-Fi üzerinden yazıcıları bilgisayar başından kontrol etme olanağı sağlamaktadırlar. Bağlantı kopuklukları oluştuğunda Wi-Fi sinyal yükseltici kullanmanız uygun olacaktır.
Access Point Nedir?
Kablosuz Access point‘ler (AP’ler veya WAP’ler), kablosuz yerel alan ağları (WLAN) oluştururlar. Bir Access Point, kablosuz radyo sinyallerinin merkezi bir vericisi ve alıcısı olarak işlev görür. Ana akım kablosuz AP’ler Wi-Fi’yi destekliyor ve WiFi, şu anda kullanımda olan kablosuz mobil cihazların çoğalmasını sağlamak için kablosuz ortak noktaları ve iş ağlarını desteklemek için en yaygın olarak evlerde kullanılıyor. Access Point, kablolu yönlendiriciye entegre edilebilir veya tek başına bir cihaz olabilir. Kısaca Access Point, kablolu olarak bağlandığı interneti kablosuza dönüştürür.
Kablosuz USB Adaptör Nedir?
Wifi adaptör kablosuz bağlantısı olmayan bilgisayarların kablosuz olarak internete bağlanmasını sağlayan üründür. Wireless Adaptörler, dahili ve harici olmak üzere ikiye ayrılırlar. Dahili olanlar cihazın ana kartına entegre edilenlerdir, harici olanlar ise USB yolu ile dış ortamdan işlevini yerine getirmekte olanlardır.