0
21 Ürün Bulundu
MARKALAR
MODELLER
STOK DURUMU
FİYAT ARALIĞI

USB Çeşitleri

Size Özel Fiyatımız

109,95 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

110,81 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

38,78 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

46,03 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

41,34 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

37,08 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

179,85 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

57,11 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

195,62 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

148,74 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

217,78 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

44,32 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

147,46 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

44,75 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

44,75 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

46,03 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

80,12 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

81,83 TL

- +

USB Nedir?

Universal Serial Bus (Evrensel Seri Veri Yolu) standardı son derece başarılı olmuştur. USB bağlantı noktaları ve kablolar, yazıcılar, tarayıcılar, klavyeler, fareler, flash sürücüler, harici sabit sürücüler, oyun konsolları, kameralar, monitörler ve daha fazlası gibi donanımları masaüstü bilgisayarlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar, notebook'lar vb. dahil olmak üzere her türlü bilgisayara bağlamak için kullanılır.

Aslında, USB o kadar yaygın hale geldi ki, video oyun konsolları, ev ses/görüntü ekipmanı gibi neredeyse tüm bilgisayar benzeri cihazlarda ve hatta birçok otomobilde bulunan bağlantıyı bulacaksınız.

USB'den önce, bu aygıtların çoğu bir bilgisayara seri ve paralel bağlantı noktaları üzerinden bağlanırdı ve diğerleri PS/2 gibi. Akıllı telefonlar, e-kitap okuyucular ve küçük tabletler gibi birçok taşınabilir cihaz, şarj için öncelikle USB kullanır. USB şarjı o kadar yaygın hale geldi ki, artık ev geliştirme mağazalarında yerleşik USB bağlantı noktalarına sahip yedek elektrik prizleri bulmak kolay, bu da bir USB güç adaptörüne olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

USB Sürümleri

USB4: Thunderbolt 3 spesifikasyonuna göre USB4, 40 Gbps'yi (40.960 Mbps) destekler.

USB 3.2 Gen 2x2: USB 3.2 olarak da bilinen uyumlu cihazlar, Superspeed+ USB çift şerit adı verilen 20 Gbps (20.480 Mbps) hızında veri aktarabilir.

USB 3.2 Gen 2: Önceden USB 3.1 olarak adlandırılan uyumlu cihazlar, Superspeed+ adı verilen 10 Gbps (10.240 Mbps) hızında veri aktarabilir.

USB 3.2 Gen 1: Daha önce USB 3.0 olarak adlandırılan uyumlu donanım, SuperSpeed ​​USB adı verilen maksimum 5 Gbps (5.120 Mbps) aktarım hızına ulaşabilir.

USB 2.0: USB 2.0 uyumlu cihazlar, yüksek hızlı USB adı verilen maksimum 480 Mbps aktarım hızına ulaşabilir.

USB 1.1: USB 1.1 cihazları, Full Speed ​​USB adı verilen maksimum 12 Mbps aktarım hızına ulaşabilir.

Günümüzde çoğu USB aygıtı ve kablosu USB 2.0'a ve giderek artan sayıda USB 3.0'a bağlıdır.

USB 2.0 ve USB 3.0 Nedir?

Flash sürücünüzde 2.0 veya 3.0 gibi bir sayı görürseniz bu, cihazın desteklediği USB sürümüne işaret eder. USB 3.0'ı destekleyen flash sürücüler, verileri biraz daha hızlı aktarabilir, ancak çoğu bağlantı noktası geriye dönük uyumlu olduğundan bu çok da önemli değildir.

USB Tip-A

USB Type A, neredeyse tüm USB kablolarının bir tarafında bulunan orijinal dikdörtgen konektördür. Ek olarak, USB A, günümüzde dizüstü bilgisayar, konsol, medya oynatıcılar, TV'ler vb. gibi hemen hemen tüm cihazlarda bulunabilir. USB 1.1 Tip A, USB 2.0 Tip A ve USB 3.0 Tip A girişler fiziksel olarak uyumludur.

USB Tip-B

USB Type-B yazıcılar, harici sabit sürücüler ve bilgisayar sistemleriyle sınırlı olduğundan, bu USB'leri günlük yaşamınızda görmeyeceksiniz. Bununla birlikte, USB Type-B'nin de iki farklı nesli var; biri USB 2.0, diğeri ise USB 3.0. Kesin olmak gerekirse, USB Type-B yalnızca büyük elektronik cihazlarda kullanılır ve neredeyse kare şeklindedir.

Mini USB-B

Fotoğrafçılığa ilgi duyanlarınız Mini USB-B'ye aşina olabilir. Bu USB konektörü genellikle dijital kameralarda ve bazı eski nesil el tipi müzik çalarlarda bulunur. Adından da anlaşılacağı gibi, USB Type-B'nin mini bir versiyonudur ve 4 veya 5 pinli konektörlerle yalnızca 1.1 ve 2.0 nesil hızlara sahiptir.

Mikro USB-B

Önceki on yıla geri dönerseniz, Micro USB-B veya daha yaygın olarak Micro USB olarak bilinen, akıllı telefonlardan müzik çalarlara ve Android tabletlere kadar çoğu elektronik cihaz için standarttı. Micro USB-B veya Micro USB cihazı şarj edebilir ve veri aktarımı sağlayabilir. Artık standart USB olmasa da, çoğu üretici daha düşük fiyatı nedeniyle bir USB Type-B'yi tercih ettiğinden, arada bir bir tane bulabilirsiniz.

USB Type-C veya USB-C

En yeni nesil USB konektörleri USB Type-C'dir; Bunu günümüzde neredeyse tüm Android tabletlerde ve akıllı telefonlarda ve hatta iPad'de bulacaksınız. Type-C sadece veri aktarımı ve şarjı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ekran bağlantısını da yapabilir.

Type-C, harika veri hızları ve daha küçük bir form faktörü sunduğundan, ayrıca tüm aygıtlarınız için yalnızca bir USB Type-C kablosu bulundurmanız yeterlidir. Alternatif Mod olarak adlandırılan göze çarpan bir özellik, USB-C'yi gerçekten evrensel bir konektör haline getirir. Alt moduyla, tek bir USB-C bağlantı noktası Thunderbolt, HDMI, DisplayPort vb. gibi diğer arabirimlere erişim sağlayabilir.

USB Uzatma Kablosu

USB'nin popülaritesi ile (harici sabit disklerimizden cep telefonlarımızın şarj edilmesine kadar her şeye güç sağlar), sürekli olarak USB kabloları biriktiriyoruz. USB 1.0/1.1, neredeyse tamamen USB 2.0'ın yerini almıştır. USB 3.0 / USB 3.1 henüz 2.0 kadar yaygın hale gelmediğinden, bu çoğu insanın etrafta birkaç 2.0 kablosu olduğu anlamına gelir. Çoğu kişinin yaptığı hata, bir cihazla birlikte gelen 10 metrelik bir kabloyu alıp, toplam uzunluğu 20 metre olan bir kablo yapmak için 10 metre bir uzatma satın almaktır. Bu tür bir kurulum çalışmaz ve aktif veya tekrarlayıcı kablo olarak bilinen özel bir USB kablosunun kullanılmasını gerektirir.

Bazı durumlarda kullanılabilmektedir. Fazla enerji tüketmeyen cihazlar için USB uzatma kablosu kullanılabilmektedir. USB kabloyu kablo ile uzatmak bağlantının kalitesi düşecektir. Bilgisayardan ve farklı cihazdan USB uzatma kablosu kullanılabilir.

Yazıcı Kablosu Nedir?

Yazıcı kablosu, yazıcıyı bilgisayara bağlamak için kullanılan bir bilgisayar kablosu türüdür. Yazdırma komutlarını ve işlevlerini bilgisayardan yazıcıya aktarmak için kullanılır. Kablonun her iki ucunda bir konektör bulunur.

Yazıcı kabloları genellikle PVC kaplı malzeme kullanılarak üretilmektedir. Farklı uzunluk seçeneklerine sahiptir. Yazıcı kablolarının en büyük özelliklerinden biri, hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayarlarla uyumlu olabilmeleridir. Bir yazıcı kablosu seçerken, yazıcının bulunduğu alan ile bilgisayarın bulunduğu alan arasındaki mesafe dikkate alınarak kablo seçimi yapılmalıdır. USB girişine bağlanan bu kablolar, USB 2.0 ve USB 3.0 olmak üzere iki farklı sınıfa ayrılır. USB 3.0 özellikli yazıcı kabloları aktarım hızı açısından 10 kat daha hızlıdır.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et