21.317,34 TL
42.792,43 TL
26.102,66 TL
23.710,00 TL
15.183,06 TL
65.257,07 TL
13.704,07 TL
14.878,65 TL
11.702,79 TL
22.578,90 TL
Projeksiyon, bir bilgisayar veya Blu-ray oynatıcı tarafından oluşturulan görüntüleri alan ve bunları bir ekrana, duvara veya başka bir yüzeye yansıtarak yeniden üreten bir çıktı aygıtıdır. Görüntüleri çok sayıda kişiye gösterme açısından bir monitör veya televizyon dışında bir seçenek olabilir.
Projeksiyon Kullanım Alanları
Genellikle projeksiyon birkaç santim boyunda ve yaklaşık bir karış uzunluğunda ve genişliğinde gelir. Portatif ve bağımsız olabilirler ve tavanlara monte edilebilirler.
Çözünürlük: Baktığınız yansıtılan görüntünün ne kadar büyük olduğunu ifade eder. Bazı projeksiyonlar 1080p ve 1920 x 1080 piksele kadar genişletilebilen standart 480p veya 480i yerel çözünürlüğe sahiptir veya başlangıçtan itibaren yerel 1080p çözünürlüğe sahiptir. Yerel çözünürlük ne kadar büyük olursa, sonuçlar o kadar iyi ve ayrıntılı olur. İsterseniz 4K veya 4096p'ye kadar çıkabilirsiniz.
En Boy Oranı: En boy oranı, ekranın yüksekliği ve uzunluğu arasındaki oranı ifade eder. Örneğin, CRT TV'lerin 4:3 en boy oranı kare şeklindedir, burada her 4 inç uzunluk için ekran boyutu açısından 3 inç yükseklik vardır. HDTV'lerde 16:9 en boy oranı vardır ve slayt gösterisi sunumları için kullanılan geniş ekran PC'lerde 16:10 bulunur.
Parlaklık: Projeksiyonun ne kadar parlak olduğudur. Parlaklık lümen cinsinden ölçülür. Bazı projeksiyonlar düşük parlaklığa sahiptir bu nedenle onları yalnızca düşük ışıkta veya ortam ışığının olmadığı (gün ışığı veya yakınlarda ampul olmadığı) durumlarda görüntüleyebilirsiniz. Diğerlerini gün ışığında açık havada görüntüleyebilirsiniz. Gün ışığında yansıtmak için en az 2.500 lümen gerekir.
Kontrast Oranı: Bir resmin en parlak ve en karanlık alanları arasındaki fark miktarıdır. Işık kısımlarının gölgelere kıyasla ne kadar parlak olduğudur. Projeksiyonun kontrast oranı zayıfsa, görüntü çamurlu, bulanık veya gri olarak çıkar.
Projeksiyon Bağlantısı
Projeksiyonun bazıları Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarını destekleme potansiyeline sahiptir ve çoğu projeksiyon daha eski cihazlar için VGA bağlantı noktaları ve daha yeni ekipman için HDMI bağlantı noktaları gibi farklı giriş kaynaklarına sahip olacak şekilde tasarlanmıştır.
İlk zamanlarda, yüksek kaliteli projeksiyonlar için çok yüksek miktarda paraya ihtiyaç vardı ve sadece ampuller için çok fazla maliyet gerekliydi. Modern zamanlarda projeksiyonların maliyeti, parlak kaliteli bir projeksiyon gibi LCD ve LED ışık kaynakları yardımıyla uygun fiyatlara indirilmiştir.
Projeksiyon Çeşitleri
LCD (sıvı kristal ekran) ve DLP (dijital ışık işleme) iki yaygın projeksiyon türüdür. Ancak CRT (katot ışın tüplü) projeksiyon, projeksiyonların ilk zamanlarında popüler olan başka bir projeksiyon türüdür. Modern zamanlarda CRT projeksiyonlar artık kullanılmamaktadır; çünkü düşük ışık çıkışı sağladılar ve büyük boyutta geldiler.
CRT (Cathode Ray Tube); Katot Işın Tüpü Projeksiyonu anlamına gelen bir CRT, görüntü oluşturma öğesi olarak bir katot ışın tüpünü (küçük ve yüksek parlaklıkta olan) kullanan bir video yansıtma cihazıdır. CRT projeksiyonlar, yüksek elektrik tükettikleri, ağırlıkları ağır ve boyutları büyük olduğu için günümüzde yaygın olarak kullanılmamaktadır. Ayrıca, taşınabilir değiller.
LCD (Liquid Crystal Display); LCD projeksiyon, iş seminerlerinde, sunumlarda ve toplantılarda yaygın olarak kullanılan sıvı kristal ekranlara dayalı bir projeksiyon türüdür. Görüntüleri, verileri veya videoları görüntülemek için sıvı kristal kullanırlar. LCD projeksiyonlar mükemmel renk üretimine sahiptir ve üretimi daha ucuzdur, bu da onları birçok alternatife kıyasla daha popüler hale getirir. CRT teknolojisine kıyasla LCD teknolojisindeki ekran çok daha incedir.
DLP (Digital Light Processing); DLP projeksiyonlar, ön ve arka projeksiyon üniteleri için kullanılır ve tek çipli veya üç çipli olarak sınıflandırılabilir. Tek çipli DLP projeksiyonlarda 16 milyondan fazla renk üretilebilirken, üç çipli modellerle 35 trilyondan fazla renk üretilebilir bu da projeksiyonun daha gerçekçi ve doğal görüntüler sunmasını sağlar.
Neden Projeksiyon Satın Almalıyım?
Projeksiyonların farklı-farklı alanlarda çeşitli faydaları vardır. Büyük ve net görüntü projeksiyonunu kapsar ve herhangi bir resmi veya videoyu ekranda uygun mesafeden net bir şekilde izleyebileceğiniz için göz sağlığı için daha iyidir. Modern zamanlarda, kendi evinizde yeni şovların ve filmlerin keyfini çıkarmanın daha iyi bir yolu yoktur. Bir projeksiyon size ev sinema sistemi aracılığıyla herhangi bir filmi izleme avantajını sunar. Projeksiyonun avantajları şunlardır:
Projeksiyon Satın Alırken Nelere Bakmalı?
Bir projeksiyon satın almayı planlarken belirli hedeflerinizi veya uygulamalarınızı ve karşılayabileceğiniz fiyatı göz önünde bulundurmanız gerekir. Temel olarak, bir projeksiyon satın almak için en iyi başlangıç bütçenizi belirlemektir. Ayrıca ister çevrimiçi oyunlar için düşük gecikmeli bir projeksiyona ihtiyacınız olsun, ister belirli bir projeksiyon türü için kişisel amaçlı kullanmaya istekli olun gereksinimlerinize göre her şeyi ayarlayabilirsiniz. Kişisel tercihleriniz ve finansal koşullarınız size doğru projeksiyonu bulmak için yol gösterecektir. Ayrıca mini projeksiyon cihazı taşınabilir olması, yerden tasarruf edilebilmesi gibi özellikleri nedeniyle tercih edilebilir. Sitemizden ürünleri inceleyebilirsiniz.
Projeksiyonda Hangi Özellik Önemlidir?
Bir projeksiyon satın alırken hangi özelliğin en önemli olduğunu belirlemek zordur ancak genellikle görüntü kalitesine bağlıdır. Bu, çözünürlük (1080p veya 4K), kontrast (daha iyi görüntü netliği sağlamak için projeksiyonun beyazları ve siyahları arasındaki farkın ne kadar keskin olduğu) ve parlaklık (projeksiyonunuzun kaç lümene sahip olduğu ve bu, ortam ışığında ve karanlıkta bile projeksiyonu görebilmeniz için yeterli lümendir).