37.805,45 TL
8.945,18 TL
15.250,43 TL
61.776,80 TL
121.813,25 TL
12.790,40 TL
8.179,04 TL
23.275,12 TL
21.752,21 TL
7.787,22 TL
27.625,57 TL
36.761,33 TL
28.234,39 TL
28.278,30 TL
2012 yılından bu yana yedekleme ve kurumsal ürünler alanında uzman olarak faaliyet gösteren firmamız, Veri Depolama Ünitesi ve NAS cihazları satışında müşterilerimize en iyi çözümleri sunmayı hedeflemektedir. Sadece satış değil, aynı zamanda satış sonrası teknik destek konusunda da yetkin bir ekibe sahibiz. Alanında uzman teknik ekibimiz, cihazların kurulumundan konfigürasyonuna, veri yedekleme süreçlerinden bakım ve onarıma kadar tüm aşamalarda müşterilerimize kapsamlı bir hizmet sunmaktadır.
Müşterilerimizin NAS cihazlarının verimli ve sorunsuz çalışmasını sağlamak adına ücretli teknik destek hizmetlerimizle her zaman yanınızdayız. Gelişmiş donanım altyapımız ve bilgi birikimimiz sayesinde her türlü veri depolama ihtiyacınıza uygun çözümleri sunarak, iş sürekliliğinizi ve veri güvenliğinizi en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz.
NAS sistemi İngilizce Network Attached Storage yani Ağa Bağlanabilen Depolama Ünitesi, verilerin yetkili kullanıcılar ve farklı müşteriler için merkezi bir konumda depolanmasını ve buradan alınmasını sağlayan ağa bağlı bir depolama cihazıdır. NAS sistemleri, ek depolamaya ihtiyacınız oldukça elinizdekilere yeni cihazlar ekleyebileceğiniz anlamına gelen, esnek ve yatay ölçeklendirilebilen cihazlardır. NAS, ofiste özel bir bulut olmasına benzer. NAS daha hızlıdır, maliyeti daha düşüktür ve her şeyin sizin kontrolünüzde olmasını sağlayan işyerindeki genel bulut kurulumunun bütün avantajlarını sunar.
NAS sistemiyle verilere her zaman erişilebildiğinden çalışanların işbirliği yapması kolaylaşır, müşterilere zamanında yanıt verilebilir ve bilgiler tek bir yerde bulunduğundan satışlar ve diğer konular anında izlenebilir. NAS özel bulut gibi olduğundan ve ağ bağlantısı kullanılarak verilere uzaktan erişilebildiğinden, personel her yerden ve her zaman erişim sağlayabilir.
Ağ üzerinden IP numarası ile erişilebilen NAS cihazlarındaki dokümanlara bilgisayar, tablet hatta cep telefonu bile erişilebiliyor.
NAS server herhangi bir platformda veya işletim sisteminde çalışır. Esasen, bağımsız olarak çalışacak gömülü bir işletim sistemine sahip bir donanım ve yazılım paketidir. Genellikle bir ağ arabirim kartı (NIC), bir depolama denetleyicisi, bir dizi sürücü bölmesi ve bir güç kaynağının basit bir birleşimidir. NAS cihazları, yedeklilik ve hızlı dosya erişimi sağlamak için iki ila beş sabit sürücü içerir. NAS genellikle bir mini sunucu olarak düşünülse de denetleyicisi yalnızca depolama için diskleri yönetir ve sunucu olarak çalışmaz.
Temel olarak, bir NAS cihazı doğrudan ağa kablolu bir Ethernet (RJ45) kablosu veya Wi-Fi aracılığıyla bağlanan ve böylece WAN yerine bir LAN oluşturan bir cihazdır. Bir IP adresi ve kullanıcılar, sunucular ve TCP/IP aracılığıyla bir NAS arasında veri aktarımı atanır. NAS, geleneksel bir dosya sistemiyle çalışır.
NAS Kapasite
Ağa bağlı depolamanızı seçerken, tutabileceği sürücü sayısını göz önünde bulundurmalısınız. Bazılarında yalnızca bir disk bölmesi bulunurken, diğerlerinde 16'ya kadar yuva olabilir. RAID (Redundant Array of Independent Disks) sistemi, desteklenen depolama kapasitesinin iyi bir göstergesidir. Geleneksel olarak, NAS cihazları birden çok sabit sürücünün tek bir depolama alanına sığmasına izin veren RAID teknolojisini destekleyecek şekilde yapılandırılır. Örneğin, iki disk tutan aygıtlar tipik olarak RAID 0 veya RAID 1'i destekler (bu, tüm NAS aygıtları için geçerli değildir).
Dört veya daha yüksek yuvaya sahip olanlar, RAID 6 ve RAID 10 yapılandırmalarını destekleyebilir. Tipik bir 2 sürücülü ünitede disklerden biri ana sürücünün ayna görüntüsünü tutar. Bu ana sürücünün arızalanması durumunda sizi veri kaybından korur. 3 sürücülü NAS depolama kapasitesini artırır ve daha iyi yedeklilik sunar. 4 diskli bir ünite daha da iyi bir kapasiteye sahiptir ancak yedeklilik için daha fazla alana ihtiyaç duyacaktır.
NAS aşağıdaki unsurlardan oluşur:
Donanım: Donanım, yalnızca depolama diskleri veya sürücüleri, işlemciler ve RAM içeren bir sunucudur. NAS kutusu, birim, sunucu olarak bilinir, yalnızca iki tür istek aktarır: veri depolama ve dosya paylaşımı.
Yazılım: Depolama yazılımı önceden yapılandırılmıştır ve yukarıdaki donanıma kurulur ve donanıma gömülü bir işletim sistemine dağıtılır.
Ağ anahtarı: Kullanıcılar, esasen her şeye bağlanan ve istekleri yönlendiren merkezi bir sunucu olan bu anahtar aracılığıyla veri aktarım protokollerine erişir.
Protokoller: İletim kontrol protokolü (TCP), dosyaları paketler halinde birleştirir ve bunları internet protokolleri (IP'ler) aracılığıyla gönderir.
NAS sistemleri, etkili, ölçeklenebilir ve düşük maliyetli depolama çözümleri olduklarından, işletmeler için hızla popüler bir seçim haline geliyor. Bir NAS sistemi kullanarak, veriler sürekli erişilebilir olduğu için kullanıcılar kolayca birlikte çalışabilir ve müşterilere hizmet verebilir. NAS'ı diğer çözümlere tercih etmek mevcut yedekleme ve kurtarma iş gereksinimlerine bağlıdır.
Esneklik: Wi-fi bağlantıları, dağıtılmış bir iş gücü arasında işbirliğini kolaylaştırarak uzaktan erişim sağlar. Aynı zamanda farklı tipteki istemcilerden (yani UNIX, Windows ve daha fazlası) gelen istekleri de işleyebilir. Bu işlevsellik, bulut tabanlı nesne depolamanın yüksek fiyatı olmadan özel bir bulutun işlevini yerine getirir.
Ölçeklenebilirlik: NAS düğümleri, ek veya daha büyük sabit disklerle depolama kapasitelerini kolayca genişletebilir. Bu dağıtım kolaylığı, NAS çözümlerini çekici bir seçenek haline getirir.
Veri güvenliği: NAS sistemleri, verilerinizin güvenli ve emniyetli olmasını sağlamak için yerleşik veri koruma hizmetleri de sunabilir.