122,91 TL
Piyasada birçok yazıcı kağıdı türü vardır ve her birinin kendi güçlü, zayıf yönleri ve kullanım amacı vardır. Kağıdınızı kullandığınız aygıt, genellikle birden fazla tür içerebilen hangi tür kağıtları desteklediğini size söyleyecektir. Bir kağıt türü seçerken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer önemli faktör, yazdırmayı düşündüğünüz nihai üründür. Belirli kağıt türleri, yazıcınızın daha geniş bir proje yelpazesi oluşturmasına ve muhtemelen gereksiz donanım satın alımlarından tasarruf etmenize olanak tanır.
En yaygın kağıt türü lazer yazıcı kağıdıdır. Bu kağıt, ofis ortamında kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve faturaların, notların ve diğer standart işyeri belgelerinin günlük yazdırılması için mükemmeldir. Lazer kağıdı genellikle kuruma sürelerini hızlandırmak ve lekelenmeyi önlemek için mat bir yüzeye sahiptir.
Mürekkep Püskürtmeli Kağıt
Mürekkep püskürtmeli kağıdı, parlak veya daha küçük boyutlar gibi farklı varyasyonlarda bulabilseniz de, ana tanımlayıcı özellik, kağıdın mürekkebi nasıl emdiğidir. Bu kağıt lazer kağıdından biraz daha kalındır. Ancak ad, mürekkep püskürtmeli makinelerde çalışan birçok kağıt türünü kapsayabilir. Adından da anlaşılacağı gibi, mürekkep püskürtmeli kağıt, canlı renkli görüntüler oluşturmak için mürekkep püskürtmeli yazıcılarla çalışmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. Bu tür kağıtların yaygın kullanımları arasında fotoğrafçılık veya iş ve tebrik kartları yer alır.
Parlak veya mat olmak üzere iki ana fotoğraf kağıdı türü vardır. Parlak, fotoğraf kağıdı ararken bulacağınız en yaygın ve olasıdır. Bununla birlikte, mat belirli durumlarda yardımcı olabilir. Ancak her iki tür de, mürekkep püskürtmeli yazıcılar kullanılarak mümkün olan en yüksek kalitede görüntüleri basmak üzere tasarlanmıştır. Fotoğraf kağıdı ayrıca lazer ve mürekkep püskürtmeli kağıttan daha kalındır ve bu da onu mevcut en pahalı kağıt türlerinden biri yapar.
Barkod yazıcılarda termal transfer baskı yaparken rulo halindeki film şeride etiket basmaya yarayan kağıda ribon denir.
Ribon Çeşitleri Nelerdir?
Günümüzde birçok ribon türü bulunuyor. Bir ribonu değerlendirirken reçine oranına bakılarak değerlendirme yapılır. Çünkü reçine kalıcılığı ve dayanıklılığı belirler. Ribon konusunda ise temel kriter kalıcılık ve dayanıklılıktır.
Doğru Ribon Nasıl Seçilir?
Etiketinizin üzerindeki baskı genişliği: Basılacak etiketten daha geniş ribon şeridi seçmeniz önerilir.
Ribon uzunluğu: Yazıcılarda ribon için ayrılan alan modellere göre değişiklik gösterdiğinden yazıcılar ribonun maksimum uzunluğunu sınırlar.
Ribon sarma: İki tür mürekkep ailesi vardır: dahili veya harici mürekkepleme. Günümüzde üretilen çoğu etiket yazıcısı, dâhili mürekkep ribonu kullanır. Genel olarak, mürekkepleme çekirdeğin boyutuna bağlı olacaktır.
Çekirdeğin boyutu: Mürekkep ribon göbeği yazıcının çapına uymalıdır ve 1 inç (25,4 mm) veya ½ inç (12,7 mm) olmak üzere yalnızca iki ribon çapı vardır.
Ribon Çeşitleri
Wax Ribon: Vellum ve kuşe kağıtlara baskı amaçlı kullanılan ribondur.
Resin Ribon: Resin ribonlar daha çok sentetik etiketler için uygundur. Fiyatları Wax Resine göre daha pahalı olan resin ribonlar en dayanıklı ribon çeşididir.
Wax Resin Ribon: Wax Resin ribonlar wax ile resin kalite ribon arasındadır. Bazı barkod yazıcılarda normalde kağıt bazlı etiketler üzerine baskı için wax ribon kullanılması gerekiyorken wax resin ribona ihtiyaç duyulmaktadır.