4.437,12 TL
2.879,21 TL
7.457,67 TL
3.139,08 TL
1.368,71 TL
1.841,04 TL
6.702,65 TL
5.192,15 TL
6.041,56 TL
Perdeler, mümkün olan en iyi görüntüyü sunmak için özel olarak yapılmıştır. Görüntülerin daha iyi yansımasını sağlayan optik kaplamalarla, projeksiyon perdesi daha fazla kontrast ve renk doygunluğu ve kesinlikle daha keskin, daha parlak görüntüler sunar. Duvar projeksiyonu ile ortaya çıkan görüntü, projeksiyonunuzun yapabileceği performans seviyesinin gerisinde kalacaktır. Ayrıca, duvarınız neredeyse tamamen pürüzsüz olmayacak, bu da resimlerde görülebileceği gibi, kullandığınız boya da kalitenin bozulmasına neden olabilir.
Perdeler çoğunlukla beyazdır, bazen gri de renkli olabilir. Bir çerçeveye gerilmiş uygun kumaştan yapılırlar. Farklı sunum ayarlarının özel taleplerini karşılamak için tasarım, boyut ve en boy oranı olarak adlandırılan farklılıklar vardır.
Projeksiyon Perde Çeşitleri
Projeksiyon perdeleri genel olarak şu şekilde sınıflandırabilir:
Taşınabilir Projeksiyon Perdeleri
Taşınabilir projeksiyon perdeleri, öncelikle ekranın çeşitli kullanım zamanlarında bir konumdan diğerine taşındığı mobil sunumlar içindir. Aynı yerdeki çeşitli odalarda da olabilir. Kullanıldığı yerden farklı bir yere tanışması gerektiğinde tercih edilir. Hangi nedenle olursa olsun kalıcı bir kurulumda tavana veya duvara sabitlenmeyen bir perde istiyorsanız, taşınabilir projeksiyon perdelerinden birine ihtiyacınız olacaktır.
Duvara veya Tavana Monte Projeksiyon Perdeleri
Taşınabilir projeksiyon perdelerinden farklı olarak, monte edilen perdeler sabit bir mekan için tasarlanmıştır ve sürekli kullanım için bir kez kurulur. Her kullanım noktasında taşınması, kurulması ve sökülmesi gereken taşınabilir ekranların aksine bir yerden bir yere taşınmak için tasarlanmamışlardır ve gerçekten dokunulmadan kullanılabilirler.
Montajlı projeksiyon perdeleri, kurulum dinamiklerine bağlı olarak genellikle tavana veya duvara monte edilir.
Ekranınızı yerleştirmek için kullanılabilecek alanın boyutu, ekranın bu alana sığması veya kullanılamaz hale gelmesi gerektiğinden sınırlayıcı bir faktördür. Bu nedenle gidebileceğiniz sınırı ölçmeli ve emin olmalısınız. İzleyicilerin ekrandan ne kadar uzakta oturabileceğini ve projeksiyonu monte etmek için ideal noktayı düşünmeniz gerektiğinden odanın derinliği de önemlidir. Kişisel boyut tercihleri de dikkate alınacaktır. Bir öneri olarak, kapanma noktasından perde yüzeyine olan mesafeye eşit veya bundan daha az bir ekran boyutu kullanmaya dikkat edebilirsiniz.
Oda alanı, duvar boyutu ve diğer ilgili faktörler göz önüne alındığında gerekli ekran boyutunu belirlemek için bazı hesaplamalar yapılabilir.
Projeksiyon perde boyutları çoğu zaman inç cinsinden belirtilir. Yani 96 ekran 96 inç, bu da 2.44m'ye dönüşüyor. Ekranın genişliği, ekranın köşegeninin yaklaşık %87'si kadardır. Genellikle kullanılan perde boyutlarından bazıları şunlardır: 60 inç, 72 inç, 96 inç, 120 inç, 140 inç ve 170 inç.
Projeksiyon Perde Malzeme Özellikleri
Düşünülmesi gereken bir diğer önemli şey de perde malzemesidir. Perde malzemesinin görüntü özelliklerini tamamen değiştirme potansiyeline sahip olduğunu unutmayın, bu yüzden dikkatli seçin.
Renk; Klasik projeksiyon perdesi beyaz renkte gelirken farklı uygulamalar için çeşitli renklerde yüzeyler elde edebilirsiniz. Genel olarak beyaz bir perde size en iyi hizmeti verecektir.
HDR; Belirli ekranlar, parlaklığı yapay olarak artırmak ve sözde daha vurgulu HDR'yi desteklemek için kendilerine uygulanan efektler ekledi. Bununla birlikte bu genellikle parlaklığın eşit olmadığı ve görüntünün belirli bölümlerinin doğal olmayan bir şekilde parlak göründüğü, düşük görüş açıları ve sıcak lekelenme gibi dezavantajlara sahiptir.
Akustik; Tipik olarak ekranlar ışığı en iyi şekilde engellemek ve yansıtmak için kumaş benzeri malzeme kullanır. Bu nedenle sesi de engellerler ve bu nedenle yanlarına veya odanın başka bir yerine hoparlörlerin yerleştirilmesini gerektirirler. Akustik pereler, yansıtıcılığı ses şeffaflığı veya akustik geçiş ile dengelemeye çalışan bir ağ örgüsü kullanır. Daha basit bir ifadeyle, bu ekranlar iyi bir görüntü sağlamaya çalışırken ses dalgalarının içlerinden geçmesine izin verir, böylece hoparlörleri doğrudan ekranın arkasına yerleştirerek yerden tasarruf edebilirsiniz.